Ajankohtaista

Toripäivä 16.9.2016 oli yleisömäärältään suorastaan menestys, sillä  väkeä riitti torilla jopa tungokseen asti.  Ohjelmaa oli iltapäivälle asti.


HUOM !  Myytäviä oheistuotteita.  

Oheistuotteita on saatavana Jorma Korhoselta puh. 0405909212

 

Esivaltaa vastaan-1                                                                                                     Hinta:  8€   2€     ”Esivaltaa vastaan”   näytelmä kertoo Kuhmon kirkon  rakennusvaiheesta Markkulanmäelle ja kiista uudesta kirkonpaikasta. Rakennusvaiheessa käytiin useita oikeudenkäyntejä joissa määrättiin ”niskottelijoille”  vankeustuomioita sekä raipparangaistuksia. Historiikin on kirjoittanut Seppo Kämäräinen ja näytelmän ohjasi Leena Nuortila.

 

korpikainuu-1

”Kuhmo- kappale korpikainuuta” DVD- elokuvan hinta on  15 euroa

 

kiertolaki-1

”Kiertolaki”, Seppo Kämäräisen kirjoittama näytelmä on nyt tarjouksessa.    NYT  on 2 euroa.   DVD:tä on enää muutama kappale.

Ihmisyyden pisaroita    – vaivaishoidosta perusturvaan.  Kuhmon sosiaali- ja terveystoimi ennen Kainuun maakunta- kuntayhtymää vuosilta 1865-2004.                      Hinta:     NYT 20 euroa

”Pfhalerin muistelmat”  Kansanvalistusseuran kotiseutukuvauksia.  Muistelmia Kuhmoniemen seurakunnasta.       Hinta:    NYT 15 euroa

Kalenteri 2016-1

Kalenteri 2017 -1

Vuoden 2017 kotiseutukalenteri ”Vanhanajan kansakoulu”.  Hinta on 10 euroa.  Myöskin vuoden 2016 kalentereita ” Kirkko 200 vuotta” on vielä jäljellä muutama kappale.  Kalentereita saa kirjastolta.

Kotiseutukaleneria vuodelle 2018 ei ilmesty, mutta jos saadaan kiinnostavia aiheita, niin jatkossa voi kalenteri olla mahdollinen.

Suunnitteilla on vuodelle 2018, Helenan päiväksi Kotiseutumuseoon, Tuupalaan, jotain tapahtumaa, mutta siitä ilmoitetaan  tarkemmin myöhemmässävaiheessa.

Kuhmon kotiseutuviikkoa syksyllä 2014 voi luonnehtia sanalla onnistunut. Kirkkopyhä ja sitä seurannut kinkeritilaisuus Tuupalan väentuvassa sekä Pfalerin kirjan julkistamisineen sai ihmisiä liikkeelle runsaasti. Maanantaina kirjastossa tapahtunut näyttelyn avaus  kiinnosti kuhmolaisia kovasti. Keskiviikkona pidettiin Kalevalan Kuntoutuskodilla kinkeriperinteen muistelutilaisuus ja samassa yhteydessä tietenkin kerrottiin myös Pfalerin kirjasta. Kuhmo-filmit ja vanha Havukkalainen saivat omat katsojansa. Torstaina Tarinatupa täyttyi kinkeriperinteen muistelijoista – Pfalerin kirja kiinnosti ihmisiä, joten siitä otettiin lisäpainos. Kuhmo-filmit ja Havukkalainen jatkoivat Pajakkakinon tarjontaa.  Kiitos kaikille viikon järjestelyihin ja tapahtumiin osallistuneille!